Vanliga frågor

Nej, det går inte. Ägaren till bilen måste kontaktas, alternativt kommunen för en utredning.
Du behöver inte vara med när bilen hämtas!
En förutsättning för att vi skall hämta bilen gratis är att bilen är komplett och stående på alla hjulen, bilar som saknar hjul eller andra vitala delar som motor, växellåda, axlar och liknande delar tar vi ut en kostnad av 700 kr för vid avhämtning! I dessa fall skriv vad som saknas under övrigt vid bokningen!
Är bilen av nyare modell 2004 och yngre kan vi eventuellt betala för din bil, kontakta då oss via vårt kontakt formulär som finns under "kontakta oss" på startsidan! Vi kommer då att kontakta dig för att diskutera eventuellt köp av bilen?
När du gör din beställning/bokning kan du själv avgöra om kravet från din sida är att bilen skall skrotas/demonteras, du kan även godkänna att bilen säljes till tredje man för reparation och återanvände av fordonet! Det kan även hända att vi i samband med hämtningen av bilen ger dig ett förslag om att vi köper in bilen av dig, detta avtalas separat i dessa fall!
När vi hämtar bilen skall det INTE finnas sopor, oljor, kemikalier, skräp, mm löst i bilen!
Det går utmärkt att hämta flera fordon samtidigt, gör en bokning för varje fordon och skriv under övrigt vid beställningen att det finns fler fordon på samma plats!
Om bilen är avregistrerad eller av annan anledning saknar registrerings nummer kontaktar ni oss via vårt kontaktformulär under "kontakta oss" på startsidan! Vi kontaktar då er för att boka hämtning!
Vi hämtar alla typer av fordon, lastbilar, bilar, släpvagnar, maskiner, båtar, mm ni kontaktar då oss vi vårt kontaktformulär under "kontakta oss" på startsidan!
I normala fall hämtar vi bilen inom 1-7 dagar, beror lite på var objektet befinner sig i landet! När det gäller glesbygd i norra Sverige kan det ta längre tid för inhämtning då vi samlastar på större transportfordon, kontakta oss gärna via kontaktformuläret så kan vi ge besked på när upphämtning kan ske!
Du kan skicka med bild på bilen vid din beställning, du kan även skicka med bild via vårt kontaktformulär under "kontakta oss" på startsidan!
Nej! vi säljer inte begagnade bildelar!
Minskrotbil har egna bilar i vissa län som hämtar upp ditt fordon, men ofta är det bilskroten på orten som är vår samarbetspartner som själva hämtar med egna transportfordon! Det händer även att bärgningsföretag på den aktuella orten hämtar upp ditt fordon i samarbete med bilskrotningsföretag!

 


Fick du svaren du behövde?

Bestämt dig för att använda våran tjänst? Klicka nedan för att beställa hämtning av din bil.